Tafeltennisbatje

pingpongbatje

Het beste tafeltennisbatje kopen

Een tafeltennisbatje kopen begint hier! Wij informeren je over de verschillen en waar je op moet letten bij een tafeltennisbatje kopen.

Wat is een goed tafeltennisbatje? Waar koop ik een tafeltennisbatje? Zelf een tafeltennisbatje samenstellen? Dit zijn slechts enkele vragen die wij veelal krijgen bij de aanschaf van een batje. Samengevat: kies een tafeltennisbatje dat past bij je speelstijl, budget en natuurlijk je persoonlijke smaak. Wij helpen je op weg en selecteren enkele toppers die je eenvoudig en voordelig online koopt.

Een tafeltennisbatje kopen, waar moet je op letten?


Speelstijl

Heb je een verdedigend of aanvallende stijl? Speel je veel met backspin, dan heb je een verdedigende stijl. Bij veel topspin hoort een aanvallende speelstijl.


Handvat

Er zijn 3 type handvaten: anatomisch, flared en recht. Flared is de ‘standaard’ waarbij het handvat breed uitloopt en dus minder snel uit je handen zal glijden.


Sterren

Een tafeltennisbatje is vaak voorzien van sterren. Hoe meer sterren, hoe meer snelheid en effect je kan meegeven aan de bal. Dit maakt controleren uitdagender.

Beste tafeltennisbatje?

Wat het beste tafeltennisbatje is, hangt af van verschillende componenten en natuurlijk je eigen speelstijl in de hal. Speel je bijvoorbeeld aanvallend of verdedigend en in hoeverre gebruik je spin? De mate waarin je traint en/of competitie speelt is natuurlijk ook belangrijk bij het kiezen van jouw batje. De beste tafeltennisbatje componenten zijn voornamelijk:

  • Ben je een aanvallende of verdedigende tafeltennisser?
    • Bij de top aanbieder Bol.com kun je hierin een selectie maken, zodat je batjes te zien krijgt op basis van snelheid (aanvallend) of stabiliteit (verdedigend). 
  • Wat is je budget?
    • Tafeltennisbatjes van 10 tot 25 euro zijn enkel te gebruiken voor recreatief gebruik. Deze batjes zullen snel slijten en bieden weinig grip. Kies je voor een ‘sterren’ tafeltennisbatje dan krijg je uiteraard meer waarde voor je geld. Een goed tafeltennisbatjes begint bij €30 en lopen op tot over de €100, afhankelijk van je wensen en je klasse bij je tafeltennis vereniging.
  • Uiterlijk tafeltennisbatje
    • Bij het kopen van een goed en professioneel tafeltennisbatje spelen natuurlijk de looks ook een rol bij de aanschaf. Veelal zitten de verschillen aan de zijkant van het tafeltennisbatje en het handvat. Je kunt kiezen uit een kort handvat of normaal handvat van het tafeltennisbatje. Deze voldoen beiden aan de spelregels van tafeltennis.

Populair tafeltennisbatje merk uitgelicht

Cornilleau tafeltennisbat

Een merk dat je veel zult tegenkomen in de wereld van tafeltennisbatjes is Cornilleau. De Cornilleau tafeltennisbat is een goede en kwalitatieve koop en wordt door professionele spelers aangeraden. Wist je bijvoorbeeld dat dit merk één van de grootste assortimenten heeft? Zo kun je altijd een geschikt batje vinden en dat altijd voor een scherpe prijs. De reviews van Cornilleau bats zijn louter positief en dit merk heeft zich dan ook goed gevestigd in de wereld van tafeltennis en pingpong batjes. Ontdek hieronder de highlights…

Ervaring Cornilleau batjes

De Cornilleau bats zijn zowel geschikt als outdoor en indoor tafeltennisbatje. Dit valt ook direct op wanneer je het aanbod Cornilleau tafeltennisbatjes bekijkt. Een absoluut topmerk voor tafeltennis spelers, zo kunnen we Cornilleau beschrijven. De bats zijn geschikt voor recreatieve en competitie spelers en zo ook de prijsklassen die sterk variëren. Zo heb je al een Cornilleau Tafeltennisbat Sport 100 voor €13,99, maar ook de Cornilleau Tafeltennisbat Nexeo Graphite X200 (outdoor) voor €89,90.

Waar je op moet letten bij Cornilleau bats

– Aantal sterren
– Materiaal
– Gewicht

pingpong

Cornilleau bat
Reviews Bol.com

Goed aankoop!
Prima prijs kwaliteit voor ambitieuze recreatieve spelers

Super prijs/kwaliteit-verhouding
Zeer tevreden met dit Cornilleau tafeltennisbatje! Met het Cornilleau batje is het makkelijk om het balletje spin te geven, wat ook betekent dat het voor de beginnende speler wellicht niet de beste keuze is. Het batje ligt prettig in de hand. Zeker een aanrader!

Geselecteerde tafeltennisbatjes:

tafeltennisbatjes

Sponeta tafeltennisbatje – 4 sterren
€45,00

Heemskerk tafeltennisbatje – 10 sterren (TIP)
€69,99

Professioneel tafeltennisbatje kopen

Zoals hierboven al aangeven zijn er veel verschillen in tafeltennisbatjes en het budget. Kies je een professioneel tafeltennisbatje, dan kies je vanzelfsprekend voor kwaliteit en succes. Professionele tafeltennisbatjes worden veelal ingedeeld in sterren van 0 tot 7, waarin een 7-sterren batje de absolute top is en door professionele spelers wordt gebruikt. De meest bekende aanbieder van tafeltennisbatjes, Bol.com, geeft per tafeltennisbatje aan hoeveel sterren het batje heeft, en wat de componenten zijn. Wist je trouwens dat je geen professionele speler hoeft te zijn wanneer je een batje koopt van top kwaliteit? Wanneer je een wat meer gevorderde speler bent en de nodige spin gebruikt, loont het al om wat meer te investeren in een professioneel tafeltennisbatje!

Tafeltennisset kopen voor thuis

Je koopt een professioneel tafeltennisbatje los, of bijvoorbeeld samen met een setje pingpongballen en/of een hele tafeltennisset. Met een tafeltennisset krijg je vaak twee tafeltennisbatjes, enkele tafeltennisballen en soms een tafeltennishoes. Je hebt dan alleen nog maar een tafeltennistafel nodig om te beginnen! Let bij het kopen van een tafeltennisset echter wel op de kwaliteit van de batjes, veelal zijn dit recreatieve hoesjes welke niet optimaal geschikt zijn om mee te nemen naar een pingpongclub. Wanneer je thuis een tafel hebt staan of bijvoorbeeld op werk, dan zijn deze tafeltennissets uitermate geschikt om aan te schaffen en vaak nog goedkoop in aanschaf ook!

Het aanschaffen van 1 of meerdere tafeltennissets gebeurt ook veel voor een familiedag of verjaardagen. Het gebruik van zo’n set is namelijk erg laagdrempelig en vele tafels zijn geschikt. Je gebruikt een tafeltennisset namelijk buiten, maar ook prima binnen op de keukentafel. Rol het netje uit, klem het netje vast in het midden van een tafel, haal de batjes uit de verpakking en begin met spelen. Origineel, actief en zeker een aanrader voor ieder type gelegenheid. Bekijk het actuele aanbod van pingpongsets en haal jouw set vandaag nog in huis!

Tafeltennisbatjes

Tafeltennistafels

Wat is het verschil?

Tafeltennis of pingpong batje?

Misschien wel de meest gestelde vraag die wij krijgen is wat het verschil is tussen het kopen van een pingpong batje en een tafeltennisbatje. Beide termen worden nog altijd veel gebruikt en veelal door elkaar gehaald in ons land. Tevens zie je bij de beste aanbieder van tafeltennis attributen (Bol.com) ook beide termen terugkomen in het assortiment. De meningen zijn dan ook verdeeld bij het verschil tussen een tafeltennis- en pingpong batje.

Heemskerk tafeltennisbatje
Heemskerk tafeltennisbatje

Online een pingpong batje kopen

Het kopen van een pingpong batje gebeurt steeds vaker online. Het grote voordeel is dat je online, ten opzichte van in een winkel zoals de Intersport of Action, alle specificaties van een pingpongbatje op een rijtje kunt vinden. Tevens vergelijk je zo verschillende pingpong batjes met elkaar op basis van de kenmerken. Kies je bijvoorbeeld voor het beste pingpong batje, of neem je genoegen met een prima recreatief batje? Daarnaast zijn de prijzen tegenwoordig erg toegankelijk en heb je je uitgekozen pingpong batje vaak de volgende dag al gratis in huis. Niet tevreden met je aankoop? Dan kun je het artikel gratis retourneren!

Gepubliceerd door tafeltennisspecialist

Alles van en voor de tafeltennisser!