Tafeltennistafel

tafeltennistafel

Tafeltennistafel of pingpongtafel kopen

Een tafeltennistafel is de basis van tafeltennis en de sport wordt met het jaar populairder. Een pingpongtafel of tafeltennistafel kopen kan al vanaf €100 en biedt jaren speelplezier. Kies voor een tafeltennistafel outdoor of indoor met onze tips!

Je bent op zoek naar een tafeltennistafel, maar waar let je nou op? Wat zijn bijvoorbeeld de standaard afmetingen, is een tafel inklapbaar en waar kan ik een tafeltennistafel kopen? We helpen je op weg en geven tips hoe je het beste een pingpongtafel kunt combineren met een tafeltennisbatje en pingpongballen. Alles is dan in huis en het spelen kan beginnen! We zullen je informeren, zodat je vervolgens alle kennis hebt om bijvoorbeeld bij Bol.com, de grootste aanbieder van tafels, een geschikte tafeltennistafel te kopen.

Tafeltennistafel voor buiten of binnen?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is of je een tafeltennistafel outdoor of indoor zoekt. Het materiaal van de pingpongtafel is hier namelijk op afgestemd en dit maakt een wezenlijk verschil. Wanneer je een indoor tafel koopt en deze voornamelijk buiten gebruikt, zul je zien dat de kwaliteit met de dag achteruit gaat. Andersom is dit hetzelfde en zal een tafeltennistafel outdoor niet bevallen in een hal of andere overdekte ruimte. Daarnaast zijn er meer componenten waar een tafel aan kan voldoen. We vertellen je er graag meer over in dit uitgebreide blog!

  • Zoek je een tafeltennistafel voor buiten of binnen?
  • Welke kleur dient de tafeltennis tafel te hebben?
  • Welk materiaal is geschikt voor een tafeltennistafel?
  • Is een tafeltennistafel geschikt voor ieder weertype?

4 tips bij het kopen van een nieuwe tafeltennistafel

1


Indoor of outdoor

Zoek je een tafeltennistafel voor binnen (indoor) of een tafeltennistafel voor buiten (outdoor)?

2


Opbergen

Is de pingpongtafel inklapbaar en goed op te bergen? En wellicht ook handig: zitten er wieltjes onder de tafel?

3


Kwaliteit

Een professionele tafeltennistafel beschikt over een stabiel onderstel, sterk frame en hoogwaardig speelblad.

4


Zelftrainstand

Niet altijd een tegenstander tot je beschikking? Met een zelftrainstand verbeter je je skills in je eentje!


Tafeltennistafel indoor (binnen)

Kies je een tafeltennistafel voor binnen? Dan is het goed om te kijken naar het formaat, hoe snel je de tafeltennistafel op kunt bergen en of deze past binnen je budget. Daarnaast zit er uiteraard veel verschil in kwaliteit en zijn er verschillende kleuren. Met de filters op bol.com kies je voor een binnentafel, kies je vervolgens een merk zoals Heemskerk Tafeltennis en desgewenst een kleur en prijscategorie.

Je zult al gauw zien dat je dan een indoor tafeltennistafel kunt kopen met een degelijk onderstel, kunststof coating en een stalen beschermingsrand. Het is erg belangrijk dat je kiest voor een tafel met een verrijdbaar onderstel, zodat je de tafel op ieder moment snel en makkelijk kunt verplaatsen. Bij een indoor tafeltennistafel horen uiteraard ook indoor tafeltennisschoenen. Hilarisch maar waar: je kunt zelfs een kartonnen tafeltennistafel of mini tafeltennistafel kopen! Uiteraard is dit niet te vergelijken, maar wel een leuke aanvulling om ergens binnen in huis te gebruiken.

Tafeltennistafel outdoor

Een outdoor tafeltennistafel wint aan populariteit en is een mooie aanwinst voor thuis, op een school of voor een andere plek voor een tafeltennistafel buiten. Het materiaal van een buiten tafel is vaak robuuster, bestemd tegen ieder weertype en heeft een fijn bespeelbaar blad. Een outdoor tafeltennistafel is bijna altijd ‘ready to go’, zodat je niet eerst allerlei handelingen moet verrichten voordat je kunt spelen. Bij een buitentafel wordt er minder vaak gesproken over een pingpongtafel, vanwege het materiaal.

Een tafeltennistafel outdoor koop je eigenlijk nooit zonder een bijpassende hoes. Een tafeltennistafel hoes is absoluut aan te raden wanneer je gaat voor een outdoor tafeltennistafel. Deze beschermt de pingpong tafel tegen alle weersomstandigheden en hierdoor zal de tafel minder snel slijten. Een tafeltennistafel hoes koop je al voor €35, een koopje vergeleken met de aankoopprijs van een tafel, bespaar hier dan ook zeker niet op!

Heemskerk tafeltennistafel


Één van de beste aanbieders van tafeltennistafels, misschien wel de populairste, is Heemskerk Tafeltennis. De tafels van Heemskerk worden in vele varianten aangeboden op bol.com en zijn in verschillende prijsklassen te koop. Typerend voor de Heemskerk Tafeltennistafels is de hoge kwaliteit. Zo bevatten veel types een weerbestendig tafeltennisnet en worden de tafels veel gebruikt door scholen, instellingen en natuurlijk bij tafeltennisclubs. Bij voorkeur koop je een professionele Heemskerk tafeltennistafel met een makkelijk verrijdbaar metalen onderstel.

Weet je nog niet waar de tafeltennistafel gaat staan? Uiteraard zijn er ook tafels die geschikt zijn voor zowel binnen- als buiten! Ook zijn de meeste tafeltennistafels geschikt voor individuele trainingen. De tafels bieden dan een zelftrainstand zodat je niet altijd met z’n tweeën hoeft te spelen!

Kettler Tafeltennistafel

De Kettler tafeltennistafel is een begrip op het gebied van tafeltennis, net als Heemskerk. De tafeltennistafels van Kettler zijn kwalitatief zeer sterk en het merk biedt een ruim aanbod op het gebied van tafeltennis attributen. Net als bij Heemskerk heb je nu ook de mogelijkheid om een Kettler tafeltennistafel indoor en outdoor te kopen, afhankelijk van je wensen en kwaliteit. De tafeltennistafels worden onderverdeeld in de categorieën K1 t/m K10 en de prijsklassen verschillen dan ook. Aan te raden als je een Kettler tafeltennistafel koopt is in ieder geval om de universele tafeltennistafel hoes aan te schaffen om de levensduur te verlengen.

Kettler tafeltennistafels

Wil je het totale aanbod Kettler Tafeltennistafels bekijken en zo een keuze maken? Klik dan op onderstaande link voor alle tafeltennistafels.

Aanbod Kettler tafeltennistafels

Kettler indoor

De Kettler Tafeltennistafels indoor zijn populair bij tafeltennisverenigingen en in sportzalen. Maak je keuze uit de professionele tafeltennistafels indoor.

Kettler tafeltennistafel indoor

Kettler outdoor

De Ketter Tafeltennistafels outdoor zie je terug bij scholen maar ook thuis in de schuur of op de oprit. Wij hebben een selectie voor je gemaakt.

Kettler tafeltennistafel outdoor

Tafeltennistafel review

Wij hebben meerdere tafels én bekende merken getest. We kozen iedere keer voor een bekend merk en een tafel met de oorspronkelijke afmetingen volgens de regels. We merkten een duidelijk verschil in tafels voor binnen en buiten en adviseren dan ook je wensen hier goed op af te stemmen. Koop absoluut geen indoor pingpong tafel als je deze naar buiten toe rijdt, om beschadigingen te voorkomen.

De tafels van Kettler en Heemskerk komen bij ons met stip op 1 te staan met onze ervaringen. Wij raden dan ook aan om bij het kopen van een nieuwe pingpong tafel te kiezen uit deze merken. Koop je een huismerk zoals bijvoorbeeld een Decathlon tafeltennistafel, dan merk je toch al direct grote verschillen in het spel. Met een Kettler of Heemskerk tafel zorg je voor geen vertraging in het spel en verleng je direct de levensduur van je nieuwe tafel. Ook een goed merk binnen de wereld van tafels is Cornilleau. Het blad van dit populaire merk is kwalitatief goed en de prijzen van een Cornilleau tafeltennistafel hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Afmetingen tafeltennistafel

Wat zijn de afmetingen van een tafeltennistafel? Wil je een professionele tafeltennistafel die voldoet aan de tafeltennis regels, dan let je bij de aankoop natuurlijk ook op de tafeltennistafel afmetingen. De lengte van het speelvlak dient 274 centimeter te zijn en de breedte 152,5 centimeter. Daarnaast moet de tafel worden afgesteld op een hoogte van 76 centimeter om te voldoen aan de juiste tafeltennistafel afmetingen. Het strak gespannen netje heeft een hoogte van 15,2 centimeter. Er zit soms verschil in de tafeltennistafel afmetingen, bekijk dus goed bij het kopen van een tafeltennistafel wat aansluit bij jouw situatie.

4

We werken momenteel actief samen met 4 topleveranciers van Tafeltennis producten

500+

Zoveel tafeltennis items zijn er momenteel aangeschaft na onze website te hebben bekeken

19

Tafeltennis is ontstaan aan het eind van de 19e eeuw en wint nog steeds in populariteit!


Wat is het verschil tussen een tafeltennistafel en pingpongtafel?

Een veelgestelde vraag: wat is het verschil tussen een tafeltennistafel en pingpongtafel? In principe is die kort en krachtig te beantwoorden: er is praktisch geen verschil! Van oudsher wordt de term pingpong en dus ook een pingpong tafel gebruikt, echter is dit hedendaags juist omgebogen in tafeltennis. Zoek je een pingpongtafel? Dan zul je in principe hetzelfde aanbod te zien krijgen als bij tafeltennistafels en vice versa. Vroeger had je ook veelal pingpongclubs, hedendaags zijn deze van naam veranderd naar tafeltennisverenigingen. Net zoals een tuin tegenwoordig veelal een duurzame tuin wordt.

Pingpong wordt tegenwoordig ook nog wel eens gezien voor de recreatieve tafeltennisser thuis, op de camping of bijvoorbeeld bij de pingpongclub in Utrecht en Amsterdam. Dit is echter meer een ongeschreven ‘regel’ dan een feit. Je kunt dus ten alle tijden online zoeken naar tafeltennis- en pingpong items. Wij hebben het gehele aanbod tafeltennistafels én pingpongtafels op een rijtje gezet bij de top leveranciers Bol.com.

Gepubliceerd door tafeltennisspecialist

Alles van en voor de tafeltennisser!