Tafeltennisschoenen

tafeltennis regels

Tafeltennisschoenen kopen?

Het nut van goede tafeltennisschoenen wordt nog wel eens onderschat, tijd voor opheldering! Wat nog wel eens vergeten wordt is dat goed tafeltennis spel begint bij je voetenwerk. En vrijuit bewegen van je voeten rondom de tafeltennistafel begint door goede tafeltennisschoenen te kopen! 

Tafeltennisschoenen, bestaan die eigenlijk wel? Jazeker! En ze geven je nét dat beetje extra swing en houvast aan de tafel. Natuurlijk bepaalt je tafeltennisbatje en je techniek hoe je het spelletje op de baan speelt, maar zonder de juiste grip en finesse ben je nergens! We nemen je mee in enkele tips over tafeltennis schoenen kopen en adviseren je over de beste tafeltennisschoenen

Wat zijn de voordelen van tafeltennisschoenen?

Allereerst bieden tafeltennisschoenen je extra grip en houvast zodat je minder snel een blessure zal oplopen aan je enkels. Daarnaast zijn ze gemaakt om snel te kunnen bewegen, ze zullen je dus zeker niet tegenwerken in de zaal. 

Je zult ook zien dat je met tafeltennis schoenen sneller voetenwerk zult gaan verbeteren en niet aan de grond bent vastgenageld. Je bent sneller, wendbaarder en eerder bij de bal waardoor je beter in positie bent om je slag te maken naar de winnende bal. 

Yonex Shb 65Z Heren Zwart/rood
€95

Selecteer hier je maat

Nike Air Zoom Hyperace
€109,39

Selecteer hier je maat

Zijn er ook nadelen van tafeltennisschoenen?

Vergelijk je tafeltennisschoenen met hardloopschoenen, dan is er natuurlijk een duidelijk verschil in grip. Heb je al bepaalde kwaaltjes aan enkels of knieën, dan kan dit als een nadeel worden ervaren. Zo niet, dan vinden wij de voordelen van goede tafeltennis schoenen absoluut zwaarder wegen en raden wij je aan online eens een kijkje te nemen. 

Welke tafeltennisschoenen kopen?

Natuurlijk kun je ook specifieke zaalschoenen als tafeltennisschoenen kopen, maar échte tafeltennis schoenen zijn aan te raden vanaf een redelijk niveau. Bekijk ook de kleur van de zool, deze kan het beste wit of van rubber zijn en de voorkeur gaat uit naar slijtzolen. Heeft de aanbieder geen of weinig tafeltennis schoenen, dan kunnen ze ook onder een andere indoor sport categorie staan zoals badminton of volleybal, deze geven vaak dezelfde voordelen voor je tafeltennisschoenen. Met de juiste tafeltennisschoenen zul je veel voordeel ervaren bij je tafeltennisvereniging.


Bekijk ook deze andere blogs:

pingpongclub

Pingpongclub

De pingpongclub in Utrecht is wellicht wel de meest populaire pingpong bar onder tafeltennissers. Bij de pingpongclub kun je in een ongedwongen sfeer een biertje drinken gecombineerd met een potje ping pong in een bar.

tafeltennissen2

Tafeltennisvereniging

Je vindt een tafeltennisvereniging in steeds meer plaatsen. Wanneer je op zoek bent naar een tafeltennisvereniging is het goed om je bewust te zijn van enkele criteria en vervolgens een club uit te kiezen die bij je past.

tafeltennistafels

Tafeltennis regels

Zoals iedere sport heb je te maken met spelregels van tafeltennis. In dit artikel brengen we je deze tafeltennis spelregels bij. Leuk om te weten: de eerste tafeltennis regels zijn eind 19e eeuw al bedacht en in de loop der tijd aangepast tot de huidige tafeltennis regels.

pingpongbatje

Tafeltennisbatje

Wat is een goed tafeltennisbatje? Waar koop ik een tafeltennisbatje? Zelf een tafeltennisbatje samenstellen? Dit zijn slechts enkele vragen die wij veelal krijgen bij de aanschaf van een batje. Samengevat: kies een tafeltennisbatje dat past bij je speelstijl, budget en natuurlijk je persoonlijke smaak.

tafeltennistafel

Tafeltennistafel

Een tafeltennistafel is de basis van tafeltennis en wordt met het jaar populairder. Een tafeltennistafel kopen kan al vanaf €100 en biedt jaren speelplezier.

pingpongballen

Pingpongballen

Heb je de beschikking over een tafeltennisbatje, dan heb je natuurlijk ook pingpongballen nodig om mee te spelen! Een pingpongbal heb je in allerlei varianten en wij zullen je informeren over de verschillende pingpongballen die je kunt kopen.

Gepubliceerd door tafeltennisspecialist

Alles van en voor de tafeltennisser!