Tafeltennisvereniging

tafeltennissen2

Tafeltennisvereniging zoeken?

Een tafeltennisvereniging is natuurlijk de beste plek om jouw tafeltennis skills wekelijks te verbeteren. Je vindt een tafeltennisvereniging in steeds meer plaatsen, vooral in de grote steden. Wanneer je op zoek bent naar een geschikte tafeltennis vereniging is het goed om je bewust te zijn van enkele criteria en vervolgens een club uit te kiezen die bij je past.

Tafeltennisvereniging, waar let je op?

Je hebt besloten om op zoek te gaan naar een goede tafeltennisvereniging om zo te werken aan je tafeltennis vaardigheden. Daarnaast brengt een tafeltennisclub natuurlijk meer met zich mee, zoals gezelligheid en een positief effect op je conditie. Soms komt het voor, vooral in grotere steden, dat er zich meerdere tafeltennisclubs in de omgeving bevinden, dus waar let je dan op bij het selecteren van de beste tafeltennisvereniging?

Verdeling van Jeugd en Senioren

Er zit bij een tafeltennisvereniging vaak veel verschil in de verdeling tussen jeugd en senioren. Ben je 18+, let dan goed op het aantal senioren bij een club en de indeling van niveauverschillen.

Clubgebouw van Tafeltennisvereniging

Zijn er professionele tafeltennistafels aanwezig in het clubgebouw? Dit is een belangrijk onderdeel van een vereniging. Let ook op de aanwezigheid van kleedkamers en airco en verwarming.

Sfeer bij een tafeltennisclub

Een belangrijk onderdeel is de sfeer bij een club, past deze bij jou? Zo bieden sommige tafeltennisverenigingen een gezellige kantine en worden er activiteiten georganiseerd.

Wanneer je 1 of 2 tafeltennisverenigingen hebt geselecteerd is het een goed idee om deze te contacteren voordat je deze gaat bezoeken. Vaak zijn er introductieavonden en de mogelijkheid om eens vrijblijvend mee te trainen. Zo kun je kijken of een tafeltennisvereniging bij je wensen past, of de sfeer goed is en je er prettig voelt. Kies je 2 tafeltennisclubs dan heb je achteraf een keuze. Een andere optie is om eens een kijkje te nemen bij de Pingpongclub in Utrecht of Amsterdam om je skills te testen, gezelligheid gegarandeerd!

Wat neem je mee naar een tafeltennisvereniging?

Tafeltennisbatje Pingpong ballen Tafeltennisschoenen Handdoek Bidon Sportkleren

Een goede voorbereiding voordat je naar een tafeltennisvereniging gaat is essentieel. Wat neem je eigenlijk mee naar een tafeltennisclub? De volgende tafeltennis items zijn altijd al wel aanwezig bij een vereniging en hoef je dus niet zelf mee te nemen:

Wat je zelf kunt of dient mee te nemen:

  • Tafeltennisbatje als je deze al hebt
  • Tafeltennisschoenen
  • Sportkleren
  • Een handdoek
  • Bidon of flesje water

We raden het absoluut aan om je vooraf goed in te lezen in de tafeltennisregels. Wij hebben de spelregels van tafeltennis voor je gepubliceerd zodat je goed voorbereid voor de dag kunt komen.

Tafeltennis nieuws

Daarnaast hebben wij tal van interessante tafeltennis blogs en artikelen gepubliceerd om jou op weg te helpen om alle ins en outs over tafeltennis te leren kennen. Ook geven we hierin tips over waar je op moet letten bij het kopen van tafeltennis items.

NIEUWSTE BERICHTEN OVER TAFELTENNIS

pingpongclub

Pingpongclub

De pingpongclub in Utrecht is wellicht wel de meest populaire pingpong bar onder tafeltennissers. Bij de pingpongclub kun je in een ongedwongen sfeer een biertje drinken gecombineerd met een potje ping pong in een bar.

tafeltennistafels

Tafeltennis regels

Zoals iedere sport heb je te maken met spelregels van tafeltennis. In dit artikel brengen we je deze tafeltennis spelregels bij. Leuk om te weten: de eerste tafeltennis regels zijn eind 19e eeuw al bedacht en in de loop der tijd aangepast tot de huidige tafeltennis regels.

tafeltennis regels

Tafeltennisschoenen

Het nut van goede tafeltennisschoenen wordt nog wel eens onderschat, tijd voor opheldering! Wat nog wel eens vergeten wordt is dat goed tafeltennis spel begint bij je voetenwerk. En vrijuit bewegen van je voeten rondom de tafeltennistafel begint door goede tafeltennisschoenen te kopen!

pingpongbatje

Tafeltennisbatje

Wat is een goed tafeltennisbatje? Waar koop ik een tafeltennisbatje? Zelf een tafeltennisbatje samenstellen? Dit zijn slechts enkele vragen die wij veelal krijgen bij de aanschaf van een batje. Samengevat: kies een tafeltennisbatje dat past bij je speelstijl, budget en natuurlijk je persoonlijke smaak.

tafeltennistafel

Tafeltennistafel

Een tafeltennistafel is de basis van tafeltennis en wordt met het jaar populairder. Een tafeltennistafel kopen kan al vanaf €100 en biedt jaren speelplezier.

pingpongballen

Pingpongballen

Heb je de beschikking over een tafeltennisbatje, dan heb je natuurlijk ook pingpongballen nodig om mee te spelen! Een pingpongbal heb je in allerlei varianten en wij zullen je informeren over de verschillende pingpongballen die je kunt kopen.

Gepubliceerd door tafeltennisspecialist

Alles van en voor de tafeltennisser!